Μαρτίου 29, 2011

Ο Άγνωστος (2011) (6 1/2 στα 10)


Υπόθεση
Ο Dr. Martin Harris φτάνει στο Βερολίνο με τη γυναίκα του για να συμμετάσχει σε ένα σημαντικό συνέδριο βιοτεχνολογίας. Όταν φτάνουν στο ξενοδοχείο τους, ανακαλύπτει ότι ξέχασε το χαρτοφύλακά του στο αεροδρόμιο και χωρίς δεύτερη σκέψη παίρνει μόνος του το ίδιο ταξί πίσω για το αεροδρόμιο για να τον πάρει. Στο δρόμο όμως θα γίνει ένα ατύχημα…

Αξιολόγηση
Συμβατικό αλλά καλοφτιαγμένο, το Unknown σου προσφέρει ό,τι ακριβώς περιμένεις από μια χολυγουντιανή περιπέτεια καταδίωξης: άφθονο πιστολίδι, κυνηγητό με αυτοκίνητα που (πάντα) συγκρούονται και ανατρέπονται, το εξωτερικό περιβάλλον που είναι γεμάτο απροσδιόριστες απειλές, η αναγκαία μετάπτωση της τύχης των ηρώων για να διατηρείται αμείωτο το σασπένς και φυσικά οι απαραίτητοι άγνωστοι (από μηχανής θεός ένα πράγμα) που θα σε βοηθήσουν καθώς κι οι άλλοι άγνωστοι που δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να εμπιστευτείς!

Ακολουθώντας τη σεναριακή δομή και συνταγή του εξαιρετικού Φυγά με το Liam Neeson εδώ να προσπαθεί να αποδείξει ποιος είναι (όπως ο γιατρός του Φυγά προσπαθούσε να αποδείξει ότι δε σκότωσε τη γυναίκα του), η ταινία του Jaume Collet-Serra (ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει και το αρκετά καλό Orhpan) είναι ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ με καλό ρυθμό, αμείωτη ένταση και αρκετές ανατροπές. Παρότι ο θεατής αισθάνεται ότι κάπου αλλού τα έχει όλα ξαναδεί και μπορεί εύκολα να προβλέψει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και παρόλο που η ιστορία έχει αρκετά κενά, εντούτοις η ταινία αξίζει τα λεφτά της καθώς σε ψυχαγωγεί και σε κρατά σε εγρήγορση ως το (επίσης γεμάτο συμβάσεις) φινάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: