Οκτωβρίου 06, 2011

Fright Night (2011) (7 στα 10)


Υπόθεση
Όταν κάποιοι συμμαθητές και φίλοι του εξαφανίζονται, ο Charley υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το νέο του γείτονα και αποφασίζει να μπει στο σπίτι του και να ψάξει.

Αξιολόγηση
Ισορροπώντας έξυπνα ανάμεσα στον τρόμο και στο χιούμορ,
το remake αυτό του ομώνυμου κλασσικού horror film των μέσων της δεκαετίας του 80 χωρίς να προσθέτει τίποτα καινούργιο στο μύθο των βαμπίρ, εντούτοις έχει λόγο ύπαρξης σε σχέση με την πρωτότυπη ταινία! Καλογυρισμένο, με άριστο καστ ηθοποιών ("αποκάλυψη" ο νεαρός Anton Yelchin, ταιριαστός στο ρόλο του αιμοδιψούς βαμπίρ - καρχαρία ο Colin Farrell), με πολύ καλό ρυθμό, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως το τέλος της ταινίας, και με άφθονες τρομακτικές σκηνές που κόβουν την ανάσα, το Fright Night σαφώς ικανοποιεί και με το παραπάνω τους φίλους του είδους!


Μην περιμένετε βέβαια καμία ιδιαίτερη ανάπτυξη χαρακτήρων, να περιμένετε όμως σπέσιαλ-εφέ και μπόλικο κυνηγητό! Ούτε φυσικά και καμία εξαιρετική σεναριακή πρωτοτυπία ή ατμόσφαιρα τύπου Άσε το κακό να μπει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κλασσική αμερικανοσπλατεριά, καλοφτιαγμένη μεν, συμβατική δε! Ο άγνωστος γείτονας-απειλή, ο φίλος που προειδοποιεί για τον κίνδυνο και κανείς δεν τον ακούει, οι όμορφες ξανθιές εύκολα θύματα, οι γονείς που δεν πιστεύουν στα παιδιά τους, ο από μηχανής Θεός-μάγος, οι σταυροί και τα σκόρδα που δε φτουράνε, όλα γενικά τα κλισέ είναι εκεί και λειτουργούν μια χαρά, έτσι ώστε ο θεατής να "τα κάνει πάνω του"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: