Σεπτεμβρίου 11, 2011

Μια ημέρα (2011) (6 στα 10)

Υπόθεση
Η Emma γνωρίζει τον Dexter τη μέρα της αποφοίτησής τους από το Πανεπιστήμιο, στις 15 Ιουλίου 1988. Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές και τη μεταξύ τους σχέσης στην επέτειο αυτής της γνωριμίας τους για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Αξιολόγηση
Πως η ζωή κυλάει γρήγορα και φεύγει μέσα από τα χέρια μας, πως χανόμαστε σκεφτόμενοι το παρελθόν ή το μέλλον και δε ζούμε το παρόν, πως το timing είναι το παν σε μια σχέση,
πόσο σπάνιο είναι να συναντήσουμε έναν άνθρωπο που να μας ερωτευτεί και να τον ερωτευτούμε με την ίδια ένταση, πως τελικά αυτό που ψάχνουμε είναι μπροστά μας και δεν το βλέπουμε, είναι μερικά από τα θέματα που θίγει η ρομαντική κομεντί One Day. Η ταινία της Δανής Lone Scherfig (γνωστή από το συμπαθητικό An Education) ενώ ξεκινάει χλιαρά και συνεχίζεται μέτρια, στο τελευταίο μέρος της αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον κερδίζοντας τελικά τους φίλους των ταινιών του είδους.


Παρότι αξιοπρεπής παραγωγή, σκηνοθετημένη με προσοχή και με όμορφη ατμόσφαιρα, το One Day δυσκολεύεται να κάνει ουσιαστική επαφή με τα συναισθήματα των θεατών, ούτε λόγος να τους συγκινήσει! Ίσως σε αυτό να φταίει το σενάριο, το οποίο έκανε "κοιλιά" σε κάποια σημεία ή σε άλλες στιγμές "έτρεχε" αδικαιολόγητα γρήγορα, ίσως η κακή επιλογή πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Jim Sturgess (αντίθετα η Anne Hathaway πραγματικά κάνει ό,τι μπορεί για να "τραβήξει" την ταινία), η ταινία δεν μπορεί συνολικά να ξεφύγει από τη μετριότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: