Μαΐου 03, 2010

Kick-Ass (2010) (9 στα 10)


Υπόθεση
Ο Dave είναι ένα συνηθισμένο λυκειόπαιδο που δεν τα πάει καλά με τα κορίτσια και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους συμμαθητές του. Αναλογιζόμενος γιατί κανένας δεν έχει σκεφτεί ως τώρα να φορέσει μια στολή και να υποδυθεί τον υπερ-ήρωα απονέμοντας δικαιοσύνη, αποφασίζει να το πράξει ο ίδιος!...

Αξιολόγηση
Kick-ass, ή αλλιως όταν το Kill Bill συνάντησε τον Spiderman! ... Στην εποχή του youtube, του myspace, των videogames, των skype επικοινωνιών και της πολιτικής αφασίας έρχεται μια ταινία – ύμνος στο σήμερα και στην άγουρη νεολαία του! Σε μια νεολαία cool και μπερδεμένη, που τα πρότυπά της δεν είναι πλέον πολιτικοί ή τραγουδιστές αλλά σούπερ-ήρωες!

Με έναν διαβολεμένο ρυθμό και μια στυλάτη σκηνοθεσία ο Matthew Vaughn μας σερβίρει την πιο καινούρια πρόταση του Hollywood σήμερα! Αποθέωση στο μεταμοντέρνο χιούμορ, στην υπέροχη αισθητική των κόμις και στα ηθικά διλήμματά τους, στο μη πολιτικώς ορθό, ωδή στην αντισυμβατικότητα!


Η εκδίκηση, κλασικά αγαπημένο θέμα των κόμικς και η πάλη του καλού με το κακό συναντάνε την υπέροχη ματαιότητα της ανάγκης να σώσεις τον κόσμο και το όνειρο του ανθρώπου να αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις (ή αλλιώς τον καημό του Ίκαρου να πετάξει). Όλα συναντώνται στο Kick-ass σε ένα απολύτως διασκεδαστικό και (κατά τη γνώμη μου) όχι ενοχλητικά βίαιο περιτύλιγμα, που σε κάνει να χοροπηδάς στο κάθισμά σου από τον ενθουσιασμό και να εκσφεντονίζονται τα ποπ κορν στον αέρα! (από το Death Proof είχε να μου συμβεί αυτό!)

Αποκάλυψη ο κεντρικός πρωταγωνιστής (Aaron Johnson, τον είδαμε πριν λίγο καιρό και στο ρόλο του John Lennon σε νεαρή ηλικία στο Nowhere Boy), πειστικός ο Mark Strong στο ρόλο του κακού μαφιόζου, τρισχαριτωμένη η μικρούλα hit-girl Chloe Moretz (μικρή στο μάτι – δολοφονική στο ... πυροβόλο!) και ο Nicolas Cage στον πιο ιδιαίτερο ρόλο της καριέρας του!


Φίλες και φίλοι, αν ψάχνετε αληθινή φασαριόζικη, θεαματική διασκέδαση, αν γουστάρετε την αισθητική των κόμικ και ψήνεστε να δείτε κάτι που τα αποδομεί δοξάζοντάς τα ταυτόχρονα, τότε move your ass και τρέξτε κλοτσηδόν στο πλησιέστερο σινεμά!

3 σχόλια:

musicbug είπε...

Hey hey hey
The movie kicked ass big time! Diaskedastikotati, asteia, pnevmatodis, prwtotypi, me fovero cast, eidika o prwtagwnistis kai to koritsi. Den einai tyxeo pou exei kanei toso megali aisthisi ki epityxia i tainia!

Unknown είπε...

Κι εμένα μου άρεσε το Kick-Ass παιδιά.Και ο Nicolas Cage -που δεν είναι η συμπάθειά μου- ήταν πολύ καλός.Είχε χιούμορ και έξυπνες ατάκες και φοβερή μουσική

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Καλά που είναι τα κόμικς και τροφοδοτούν με κάνα στόρι της προκοπής το κουρασμένο σινεμά (που φτιασιδώνεται με τα 3d του για να πνίξει την ανία των θεατών).

Ζούπερ το ταινιάκι!