Σεπτεμβρίου 19, 2014

Οι πιο αγαπημένες ταινίες της κινηματογραφικής σεζόν 2013-2014

Kαλύτερες ταινίες δεν υπάρχουν. Αγαπημένες υπάρχουν. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας παρουσιάζω τη λίστα με τις πιο αγαπημένες μου ταινίες της σεζόν που μόλις πέρασε και εύχομαι μαζί σας έντονες κινηματογραφικές συγκινήσεις και για τη νέα σεζόν που ξεκίνησε. Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, η αρχή της νέα σεζόν για το ελληνικό κοινό έγινε με το Boyhood, που ελπίζω να παίξει δυνατά στα βραβεία Όσκαρ του χρόνου την άνοιξη. 

Η λίστα με τις 10 πιο αγαπημένες μου ταινίες της σεζόν 2013-2014 λοιπόν έχει ως εξής (σε αντίστροφη σειρά):

10. Captain Phillips, καλογυρισμένο θρίλερ, που διηγείται την πραγματική ιστορία του Καπετάνιου Richard Phillips, το πλοίο του οποίου ήταν κυβερνήτης κατελήφθη από Σομαλούς πειρατές σε διεθνή ύδατα κι ο ίδιος έπεσε θύμα ομηρίας.

 
9. Μόνο οι Εραστές μένουν ζωντανοί, ο Jim Jarmusch διδάσκει στυλ και φτιάχνει μια ζηλευτή χιπικο-ρετρό-ρομαντική ατμόσφαιρα με ήρωες δύο βαμπίρ-καταδικασμένους αιώνιους εράστες!
 

8. Joe, ένας χαμηλότονος στοχασμός στο καλό και στο κακό και στην εξιλέωση, η καλύτερη ερμηνεία του ever!


7. Nebraska, ο Payne σχολιάζει με γλυκόπικρο τρόπο την αγωνία του ανθρώπου να δώσει κάποιο νόημα στη ζωή του με φόντο μια δυσλειτουργική οικογένεια, μικρογραφία της κοινωνίας.



6. American Hustle, μια ταινία-έκπληξη γεμάτη διασκεδαστικές υπερβολές, θανατηφόρες ατάκες και αξέχαστους χαρακτήρες!


5. Ο Λύκος της WallStreet, το έπος του αχαλίνωτου και εύκολου πλουτισμού, μια ταινία για ό,τι λατρεύουμε να μισούμε στην Αμερική, Scorsese στα καλύτερά του... και η πλέον μεγάλη αδικία των φετινών βραβείων Όσκαρ, όταν ο Leonardo έχασε για άλλη μια φορά το βραβείο Α΄ Ανδρικού για την κορυφαία ερμηνεία του στην ταινία! 


4. Prisoners, ένα αστυνομικό θρίλερ με αμείωτο σασπένς, υποβλητική ατμόσφαιρα, συγκρούσεις, ανατροπές και ... "κρυφά" θρησκευτικά μηνύματα!  


3. Gravity, ένα κορυφαίο σκηνοθετικό επίτευγμα, η πλέον εντυπωσιακή ταινία 3D, μια ταινία ύμνος στην αξία της ζωής, μια αλληγορία για την ανάγκη να συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να επιμένουμε παρά τις δυσκολίες. Συγκινητικό και καθηλωτικό!


2. Το Παρελθόν, μια ταινία για όσα δυσκολευόμαστε να αφήσουμε πίσω, για τα λάθη που κάναμε και δεν μάθαμε, για τα ξεκινήματα που τα φορτώνουμε με τις "αποσκευές" του παρελθόντος που έπρεπε να είχαμε πετάξει. 

1. Η ζωή της Αντέλ, μια συνταρακτική τομογραφία πάνω στις δυσκολίες της ενηλικίωσης και στη μαγεία του έρωτα, μόνο για ανθρώπους παθιασμένους, που κάποιος έρωτας κάποτε τους "χάραξε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: