Αυγούστου 04, 2008

Σίγουρα... ίσως (2008) (6 1/2 στα 10)


Υπόθεση

Μπαμπάς διαφημιστής σε διάσταση με τη σύζυγό του δέχεται μετά από επίμονες ερωτήσεις της μικρής του κόρης να της διηγηθεί το πως γνώρισε τη μαμά της χωρίς ωραιοποιήσεις και αποσιώπηση "ζουμερών" λεπτομερειών.

Αξιολόγηση
Σίγουρα... ίσως: Αν υπάρχει ίσως ένας λόγος να δει κάποιος αυτή την ταινία, αυτός σίγουρα είναι το σενάριό της! Έξυπνο και με πάμπολλες χαριτωμένες ανατροπές, αξιοποιώντας στο έπακρον μια καλή ιδέα ξετυλίγματος του μίτου της ιστορίας το σενάριο του Adam Brooks, σεναριογράφου του French Kiss, πραγματικά δίνει ρέστα και αποθεώνει το πολυφορεμένο θέμα "νέος αγαπά νέα αλλά υπάρχουν και τρίτοι στη μέση". Αλλά μπορεί μόνο του ένα σενάριο να φέρει την άνοιξη; Προφανώς όχι!

Η ταινία κατά τα άλλα είναι μια χρυσή μετριότητα! Υποφερτό καστ (ξεχωρίζει μόνο η πανέμορφη Rachel Weisz), μουσική που δεν την προσέχεις καν, διεκπεραιωτική σκηνοθεσία, αδιάφορη απεικόνιση της Νέας Υόρκης, μηνύματα πολιτικά που κάτι θέλουν να πουν αλλά τελικά χάνονται στην αβάσταχτη ελαφρότητα της ταινίας! Παρά ταύτα η ταινία βλέπεται ευχάριστα, διαθέτει κάποιες ωραίες στιγμές και μας χαρίζει ένα όμορφο φινάλε που και αρκούντως happy είναι όπως ταιριάζει σε κωμωδία και γλυκο-συγκινητικούλι γίνεται για να ικανοποιήσει το κοινό της!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οντως πολυ ευχαριστη ταινια. κ σε σχεσεις με τις αλλες που κυκλοφορησαν αυτην τη βδομαδα(μιλωντας μονο για τις νεες ταινιες,οχι τις επανεκδοσεις κλπ) νομιζω οτι ηταν η καλυτερη που βγηκε.
εκτος απο την Weisz ππαντως μου αρεσε πολυ και η Abigail Breslin.

europanos είπε...

ναι, Ρέα, συμφωνώ, το κοριτσάκι ήταν καταπληκτικό! Χαίρομαι που το επισημαίνεις γιατί ξέχασα να το αναφέρω! Ήταν αυτό το κοριτσάκι που έκλεψε την παράσταση στο Little Miss Sunshine και θυμάμαι ότι ήταν εξαιρετική επίσης και στον Οιωνό!

Ανώνυμος είπε...

ναι το ξερω οτι ηταν αυτη :ρ
γενικα παιζει πολυ καλα για την ηλικια της κ αν κανει σωστες επιλογες νομιζω οτι μπορουμε να περιμενουμε πολλα απο αυτην

Εν Πλω είπε...

Νομίζω ότι συμφωνώ με τα περισσότερα!
Απλώς εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ταινία είναι ένα "κλικ" (για να μην πω δύο!) παραπάνω από τις αντίστοιχες του είδους.
Ίσως, πάλι, να ήμουν πολύ... θερινοπαρμένος όταν την είδα!

Καλές διακοπές! :)

The Butterfall είπε...

cineparmene ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στο blog σου και εχω να σου πω οτι ενθουσιαστικα! Εχεις κανει απιστευτη δουλεια! Μπραβο σου! Συνεχισε ετσι!Χαιρομαι πραγματικα που σε ανακαλυψα!