Φεβρουαρίου 21, 2008

Μόλις Χώρισα (2008) (5 στα 10)


Υπόθεση
Η Ηλέκτρα έχει γενέθλια ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και τι καλύτερο δώρο για να γιορτάσει τον έρωτά της με τον Πέτρο από τα αποτελέσματα του τεστ εγκυμοσύνης της που δείχνουν ότι είναι έγκυος! Ο Πέτρος όμως έχει άλλα σχέδια!

Αξιολόγηση
Το Μόλις Xώρισα, είναι μια κωμωδία που βγάζει γέλιο, φιλοδοξεί να σε κάνει να περάσεις καλά και εν πολλοίς το πετυχαίνει, έχει αρχή μέση και τέλος, είναι καλογυρισμένη, έχει καλές ερμηνείες αλλά… Αυτό το μεγάλο ΑΛΛΑ που κατατρέχει ένα σωρό φιλόδοξες και φιλότιμες ημεδαπές κινηματογραφικές προσπάθειες και μας έχει δώσει τόσες και τόσες άνισες ταινίες-χαμένες ευκαιρίες! Να γίνω πιο συγκεκριμένος;


Η ταινία αρχίζει πραγματικά εντυπωσιακά: Συστήνει τους ήρωες της με ένα αρκετά όμορφο κινηματογραφικά τρόπο, παρουσιάζει το θέμα της με επίσης έξυπνο τρόπο και μόλις φτάνει η στιγμή που μπαίνει στο κυρίως θέμα, ήτοι την αντιμετώπιση ενός χωρισμού με τρόπο τέτοιο που να βγάζει γέλιο, όπως κάθε κωμωδία οφείλει να κάνει, η ταινία εξαντλείται ταχύτατα, μοιάζει να μην έχει να πει τίποτα παραπάνω και καταλήγει σε κάποια αμήχανα και βασικά άνοστα τηλεοπτικά αστειάκια! Ταυτόχρονα, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, στη μέση του δρόμου βάζει νέους ήρωες στο παιχνίδι με τρόπο μη κινηματογραφικά δικαιολογημένο που μοιάζουν να έχουν μπει για να τραβήξουν σε διάρκεια την ταινία.(1)

Αν και επιμέρους στοιχεία της ταινίας είναι πολύ καλά, όπως η σκηνοθεσία, κάποιες στιγμές σουρεαλιστικού χιούμορ και φυσικά οι εμπνευσμένες διασκευές παλιών ελληνικών τραγουδιών από τους Μίκρο, το Μόλις Χώρισα δεν "περπατά" στον κινηματογράφο! Παρά ταύτα συστήνω την ταινία σε όσους απλά θέλουν να περάσουν ένα ευχάριστο βράδυ και αντί του καναπέ τους μπροστά στην τηλεόραση να προτιμήσουν τα φρέσκα ποπ-κορν του Οντεόν!(2)

----

(1) Ενώ η παρουσίαση νέων χαρακτήρων που ήρθαν για να φύγουν στα επόμενα επεισόδια είναι κάτι απαραίτητο τηλεοπτικά και συνήθως εμφανίζεται ως ευχάριστη έκπληξη στο θεατρικό σανίδι, στο σινεμά μου ξενίζει να μπαίνουν ήρωες που δεν έχουν άλλο νόημα οι ρόλοι τους παρά μόνο στην επιμήκυνση της ιστορίας ώστε να δώσει μια μεγάλου μήκους ταινία. Αναφέρομαι κυρίως στους ρόλους της γυναίκας με τα tapperware και στο pizza boy και δευτερευόντως στον Ισπανό!

(2) Η ταινία είναι παραγωγή της ODEON.

4 σχόλια:

pigkouinos είπε...

Εγώ πάντως την επόμενη μέρα το αναζήτησα αυτό το τάπερ με το διαχωριστικό τροφίμων, αλλά εις μάτειν. Νομίζω ότι αν κάθε φορά που διαφήμιζε η ταινία ένα προϊόν πέρναγε από κάτω και τηλέφωνο (τύπου telemarketing) θα την παρακολουθούσα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δεν βλεπόταν που δεν βλεπόταν, ας ψωνίζαμε τουλάχιστον.

Stylianee είπε...

Έλα, ρε Πάνο! Δεν ήξερα ότι είσαι μόνο του high brow, αγόρι μου:(

europanos είπε...

Στέλλα, οχι όχι δεν είμαι του high brow, ίσα ίσα που ήξερα τι πήγαινα να δω ... και πήγα αφού έλαβα το μήνυμά σου στο Facebook, αν θες να ξέρεις:P

Δεν είπα ότι η ταινία δε βλέπεται αλλά θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη και να μη φαινόταν σαν εκπληκτική ταινία μικρού μήκους που προσπαθούσε να τραβήξει τις αστείες καταστάσεις από τα μαλλιά μέχρι να γίνει μεγάλη!

Stylianee είπε...

Εμένα πάντως ίσα-ίσα μου φάνηκε πολύ προχωρημένη για όλα όσα έγραψα σωρό και πολύ καλή μεταφορά από το θέατρο στο πανί. Είχε απίθανες καταστάσεις, καλές ερμηνείες --δε μπορείς να πεις!--και αληθινό και απρόβλεπτο χιούμορ. Στο κάτω-κάτω και το Cashback ήταν πρώτα οσκαρικό short και μετά παραφουσκώθηκε για να γίνει μεγάλου μήκους, αλλά κακή ταινία δεν έγινε ούτε μετά απ' αυτό.