Μαρτίου 01, 2012

5 χρόνια cineparmenos!


Αγαπητοί αναγνώστες αυτού του κινηματογραφικού blog, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων "ζωής" του cineparmenos επιτρέψτε μου να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας!

Όταν ξεκίνησα αυτό το blog ήθελα κάπως να εκφράσω την αγάπη μου για το σινεμά και να καταθέσω τη δική μου ματιά πάνω στις ταινίες. Για να είμαι ειλικρινής, ήθελα το blog αυτό να έχει πρωταγωνιστή, εκτός από τις ταινίες και τα cineσθήματα που μου προκαλούσαν, εμένα και τα κινηματογραφικά μου γούστα. "Σινελαγνεία" ανάμικτη με μπόλικη ματαιοδοξία δηλαδή! Στην πορεία διαπίστωσα ότι άρχισα να διαμορφώνω συγκεκριμένο στυλ γραφής και να ακολουθώ άθελά ή ηθελημένα κάποια δομή στις κριτικές μου καθώς και κάποιους άγραφους κανόνες στην επικοινωνία των σκέψεών μου για τις ταινίες προς εσάς.

Τον τελευταίο χρόνο αισθάνομαι ότι η ματαιοδοξία μου έχει ικανοποιηθεί και το κάπως προσωποπαγές στυλ αυτού του blog με έχει κουράσει. Γι'αυτό σκοπεύω να κάνω αλλαγές και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις παρατηρήσεις σας. Παρόλο όμως που το περιτύλιγμα θα αλλάξει, ο ενθουσιασμός μου για τις ταινίες, καθώς κι η χαρακτηριστική ευκολία μου στο να βάζω σχετικά υψηλούς βαθμούς σίγουρα θα παραμείνουν!

Όταν ξεκίνησα αυτό το blog, αρχές Μαρτίου του 2007, ήμουν ένας άνεργος φοιτητής που έγραφε το διδακτορικό του και ζούσε (χάρη σε μια υποτροφία) σε ένα διαμέρισμα στα Εξάρχεια γεμάτο ζωή και συζητήσεις για ταινίες! Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα άλλαξαν λόγω της κρίσης, άφησα τη δουλειά και τη ζωή μου στην Αθηνα και ζω πλέον στο εξωτερικό, εκεί που χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες. Εκεί ο europanos είναι στο στοιχείο του, ο cineparmenos όμως δυσκολεύεται γιατί δε βρίσκει εύκολα τις ευρωπαϊκές ταινίες που είχε συνηθίσει στην Αθήνα ενώ τα γαλλικά του είναι ακόμα φτωχά για να τα καταφέρει με τους υπότιτλους στις ασιατικές παραγωγές.

Σε κάθε περίπτωση επιδίωξή μου είναι αυτό το blog να συνεχίσει να υπάρχει, αν και μάλλον θα είναι δύσκολο να παρακολουθεί τους κινηματογραφικούς ρυθμούς της Αθήνας!


Σας ευχαριστώ όλες κι όλους που είστε συγκοινωνοί της αγάπης μου για το σινεμά! Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα ακόμα κι αν δύσκολα βρίσκω χρόνο να απαντάω σε αυτά! Εύχομαι να γιορτάσουμε μαζί εδώ και τα 10 χρόνια αυτού του blog!

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά και καλή συνέχεια!!

musicbug είπε...

Να τα εκατοστήσεις cineπαρμένεεεε!!!
Σε σκέφτομαι με τη μαγκουρίτσα στην άκρη να ανοίγεις δειλά το laptop και να πορώνεσαι στις κριτικές και τους βαθμούς!
Keep up the good work buddy!!! We love you!

Νίκος-Εμμανουήλ είπε...

Χρόνια Πολλά!!!

Eskli είπε...

Συγχαρητήρια για το blog σας και εύχομαι να συνεχίσετε για τα επόμενα χρόνια να "διδάσκετε" και εμάς τους νεότερους cine-bloggers!

kioy είπε...

ro
Χρόνια πολλά..!

Με αυτό το κινηματογραφικό πάθος που χαρακτηρίζει τη ματιά σου!

Πολλά χαμόγελα στις Βρυξέλλες

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο blog!
Keep writing!
Πολύ θα ήθελα να δω και σχολιασμό παλιών, κλασικών και αγαπημένων ταινιών αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα!
Και εις ανώτερα!
Εύα

europanos είπε...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές σας!

@musicbug: Γιάννη μου ευχαριστώ, μπορούμε να έχουμε το μουσικό σου μπλογκ πίσω; Θέλουμε μουσική ενημέρωση! Παρακαλώ!

@eskli: γιατί μου μιλάτε στον πληθυντικό; Δεν έχω άσπρα μαλλιά και δεν έχω τίποτα να σας διδάξω για το σινεμά. Την ίδια αγάπη μοιραζόμαστε και τίποτα άλλο!

@kioy: Γιώργο, χαμόγελα ελήφθησαν εδώ. Η Βελγική πρωτεύουσα έβγαλε μετά από μέρες επιτέλους ήλιο!

@εύα: ευχαριστώ πολύ. Σε γενικές γραμμές δεν σχολιάζω παλαιότερες ταινίες, έως πρόσφατα σχολίαζα καινούργιες ταινίες μια δύο βδομάδες αφού έβγαιναν στις αθηναϊκές αίθουσες. Ίσως πρέπει και να σχολιάσω ταινίες παλαιότερες, γιατί έχω αρκετές αγαπημένες!

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια!Καλή συνέχεια με πολλές και ωραίες ταινίες!