Απριλίου 09, 2011

Hanna (2011) (8 στα 10)


Υπόθεση
Η Hanna ανατρέφεται σα στρατιώτης από τον πατέρα της μακριά από τον πολιτισμό κάπου στα δάση της Φινλανδίας. Λίγο πριν την ενηλικίωσή της, ο πατέρας της, πρώην πράκτορας της CIA, της αποκαλύπτει την αποστολή της...

Αξιολόγηση
Ο Joe Wright στο Hanna κάνει πραγματική επίδειξη σκηνοθετικής δεινότητας και δημιουργεί μια ταινία mainstream ψυχεδέλειας, με ξεχωριστό στίγμα και σαφή σκηνοθετική άποψη, με στυλ που θα το ζήλευε και ο Ταραντίνο και ένα εξαιρετικά δυναμικό ρυθμό (όπως αρμόζει σε καλοκουρδισμένη περιπέτεια). Η δε πρωτότυπη ηλεκτρονική μουσική των Chemical Brothers δένει τόσο αρμονικά με την κίνηση της κάμερας και τα διαδραματιζόμενα επί οθόνης που εντυπωσιάζονται και οι πλέον απαιτητικοί θεατές ταινιών δράσης κι όχι μόνο!

Παρότι το σενάριο (η ιστορία συνοψίζεται σε 3-4 γραμμές) και η ανάπτυξη χαρακτήρων στο Hanna έρχονται σαφώς σε δεύτερη μοίρα, η ταινία γυρισμένη σε διάφορες εκπληκτικές τοποθεσίες σε Ευρώπη (Ισπανία, Φινλανδία και Γερμανία) και Μαρόκο αιχμαλωτίζει το βλέμμα και το ενδιαφέρον των θεατών και τους προσφέρει μιας πρώτης τάξης διασκέδαση!


Όπως ακριβώς στο Kill Bill κανείς δεν έδειχνε να ενοχλείται από το (σχεδόν) ανύπαρκτο σενάριο μπροστά στη στυλιζαρισμένη βία και τη μοναδική αισθητική, έτσι και στο Hanna το κυνηγητό με τη συνοδεία electrobeat και η αναπαραγωγή της σκοτεινής ατμόσφαιρας των κόμικ είναι αρκετά για να κάνουν την ταινία ξεχωριστή και αξιομνημόνευτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: