Οκτωβρίου 29, 2010

Θα γνωρίσεις ένα ψηλό μελαχρινό άνδρα (2010) (7 στα 10)


Υπόθεση
Μετά από 40 χρόνια γάμου ο Alfie χωρίζει τη γυναίκα του και εκείνη αναζητεί παρηγοριά σε μια χαρτορίχτρα, ενώ η κόρη της βρίσκει δουλειά σε γνωστή γκαλερί έργων τέχνης του Λονδίνου, συντηρώντας από το μισθό της και τον άνδρα της, που προσπαθεί να τελειώσει το τέταρτο βιβλίο του.

Αξιολόγηση
Ένα χρόνο μετά το πολύ καλό Whatever Works πιστός στο ετήσιο ραντεβού του με τους θεατές ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης μας παρουσιάζει άλλη μία 100% γουντιαλενική κωμωδία! Το You Will Meet a Tall Dark Stranger είναι άλλη μια ταινία του Woody Allen που είναι πολλά παραπάνω από μια απλή κωμωδία με ωραίες ατάκες: συμπυκνώνει όλη τη σοφία από τις εμπειρίες ζωής του 75χρονου σκηνοθέτη και φιλοσοφεί διηγούμενος με πολύ ωραίο κινηματογραφικό τρόπο μια απλή ιστορία!

Εδώ ο Woody Allen καταπιάνεται πάλι με το θέμα των ηθικών επιλογών που καλούμαστε να κάνουμε στη ζωή μας και βάζει τους ήρωές του να κινούνται επιπόλαια και κρίνοντας από τη συμπεριφορά τους να μοιάζουν σα μεγάλα μωρά! Προσπαθώντας οι άνθρωποι να καταλάβουμε τι είναι αυτό που ονομάζουμε "νόημα της ζωής", κινούμαστε συχνά σπασμωδικά και κάνουμε σημαντικά λάθη, που όταν αποκαλυφθούν στην ολότητά τους αφήνουν πίσω τους συντρίμια ... τη ζωή μας!


Μια πολύ καλή κωμωδία με τις γνωστές θανατηφόρες ατάκες αλλά και με αρκετά δραματικά στοιχεία, με καλή ανάπτυξη χαρακτήρων και ωραίες ερμηνείες, ιδιαίτερα από τους Naomi Watts, Josh Brolin και Gemma Jones, γενικότερα μια ταινία που θα αρέσει σίγουρα στους πολλούς φίλους του Woody Allen στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: