Σεπτεμβρίου 11, 2009

Ψηλά στον Ουρανό (2009) (9 στα 10)


Υπόθεση
Ο Carl και η Ellie μοιράζονται από παιδιά το ίδιο όνειρο, να οργανώσουν ένα ταξίδι στους Paradise Falls, κάπου στη Λατινική Αμερική. Όταν εκείνη πεθαίνει έχοντας ζήσει μια κοινή ζωή μαζί, ο Carl αποφασίζει να πραγματοποιήσει μόνος του εκείνο το ταξίδι.

Αξιολόγηση
Το Up, η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που επιλέχτηκε για να ανοίξει το φεστιβάλ των Καννών (!!!) είναι ένας υπέροχος συνδυασμός ευαισθησίας (με πανανθρώπινα μηνύματα), περιπέτειας (που αρέσει στα παιδιά κι όχι μόνο) και καλού χιούμορ! Ξεχειλίζει από φαντασία και διαθέτει ένα εξαιρετικό σενάριο που διασκεδάζει, συγκινεί και κρατά ως το τέλος της ταινίας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών επιφυλάσσοντάς τους διαρκώς ευρηματικές εκπλήξεις!

Η πίστη στα όνειρά μας, που οφείλει να μας κινητοποιεί μέχρι να πάψουμε να υπάρχουμε, το περιπετειώδες ταξίδι της ζωής, η πραγματική αγάπη και η συντροφικότητα, ο νεανικός ενθουσιασμός, το αληθινό νόημα της ζωής του καθενός μας, όλα αυτά σχολιάζονται τόσο ποιητικά και συνάμα απέριττα στην ταινία που πραγματικά σε στιγμές αναρωτιέσαι αν πραγματικά βλέπεις μια ταινία κινουμένων σχεδίων ή κάτι άλλο βαθυστόχαστο με λιγότερο ανάλαφρο περιτύλιγμα!

Μια πανδαισία χρωμάτων, ένα υπέροχα σχεδιασμένο ιπτάμενο σπίτι που διασχίζει την αμερικανική ήπειρο, μια γεμάτη αισιοδοξία ταινία ή πολύ απλά ... η πρώτη ταινία που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την κινηματογραφική σεζόν!

2 σχόλια:

kioy είπε...

Ένα ενδιαφέρον animation όντως! Με πολύ ευαισθησία και τρυφερότητα. Με στοχασμούς πάνω στη φύση της σύγχρονης ζωής. Συλλογικής και ατομικής. Δεν αρνείται τη διδακτικότητα του παιδικού παραμυθιού, ωστόσο καταφέρνει να προσπερνάει την ηθικολογία με την πολυμορφία των χρωμάτων του!

Την καληνύχτα μου φίλε!

academy είπε...

Είναι αριστούργημα ας το παραδεχτούμε.Είναι ένα σκαλί παραπάνω απο τα προηγούμενα τησ Pixar.Na το βλέπαμε και 3d αλλά ξέχασα...εδώ Ελλάδα,πάλι καλα που το είδαμε με 3 μήνες καθυστέρηση.