Ιανουαρίου 28, 2008

Juno (2007) (7 στα 10)

Εξαιρετική η 20χρονη Ellen Page στο ρόλο της εγκυμονούσας Juno

Υπόθεση
Η Juno, μια δεκαεξάχρονη έφηβη από τη Μιννεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνει έρωτα με το συμμαθητή της Paulie Bleeker και μένει έγκυος με την πρώτη! Σκέφτεται τι θα κάνει με το παιδί, προσπαθεί να κάνει έκτρωση αλλά τελικά καταφεύγει στις μικρές αγγελίες μιας τοπικής εφημερίδας...

Αξιολόγηση
Το Juno είναι μια πρωτότυπη και ανεπιτήδευτη ματιά στο τρόπο που σκέφτονται οι έφηβοι του σήμερα (στην άλλη όχθη του Ατλαντικού κι ίσως όχι μόνο εκεί). Με χιούμορ έξυπνο, διαλόγους φρέσκους, γλώσσα εξαιρετική να ακούγεται σα ρίμα χιπ χοπ σε πεζό λόγο, και πάνω από όλα με ένα σενάριο που λες "δεν μπορεί τώρα θα καταφύγει σε κλισέ" και εκεί να σου τη φέρνει, η ταινία αναδεικνύεται στη φετινή έκπληξη των υποψήφιων για καλύτερη ταινία στην κούρσα των βραβείων Όσκαρ. Το ύφος του (κι όχι η θεματολογία του) μου θύμισε το περσινό εξίσου χαριτωμένο Little Miss Sunshine και μπορώ να πω ότι ήταν και αρκετά καλύτερο του! Δεν ξέρω αν θα κερδίσει το όσκαρ καλύτερης ταινίας (νομίζω ότι το Atonement θα φύγει τελικά με το αγαλματάκι!) αλλά σίγουρα ξέρω ότι είναι μια feel-good movie, που θα σας κάνει να βγείτε από το σινεμά με ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη σας!

3 σχόλια:

Seven Film Gallery είπε...

Λίγο τσιγούνης στη βαθμολογία, αλλα τελικα μαλλον εχεις δίκιο.

South Of The River είπε...

Η πιτσιρίκα απλά τά 'σπασε, πολύ φυσική και ιδανικος ο ρόλος.

Πολύ καλή και η θετή μητέρα, η επιλογή της απέδιδε μοναδικά τόσο την ταξικοοικονομικοκοινωνική διαφορά από την οικογένεια της Juno, όσο και την αντίστοιχο και απαραίτητο υποχονδρισμό που θά 'πρεπε να έχει.

Γενικά πολύ όμορφη ταινία. Δεν έχασα το βράδυ μου (αρκετά καλό κριτήριο για το πόσο καλή είναι μια ταινία).

Ξαναχαιρετώ!

dunno είπε...

juno,atonemet,no country for old men,jesse james,gone baby gone το απολυτο τοπ 5 της χρονιας που περασε