Απριλίου 19, 2015

Wild (2014) (9 στα 10)Υπόθεση
Η αληθινή ιστορία της Cheryl Strayed, που το 1995 ξεκινά μόνη της πεζοπορία διασχίζοντας το Μονοπάτι Της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού Ωκεανού, παλεύοντας με τους δαίμονες του παρελθόντος της. 
 
Αξιολόγηση
Κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι λίγο ως πολύ "βρίσκουμε τοίχο", συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως γνωρίζαμε και αναζητούμε την αλλαγή. Συχνά με δραματικό τρόπο. Έτσι κι η ηρωίδα του Jean-Marc Vallée αποφασίζει να κάνει κάτι ακραίο που υπερβαίνει τις φυσικές της δυνατότητες γιατί δεν πάει άλλο στη ζωή της. Σαν άλλη πρωταγωνίστρια σύγχρονης αρχαιοελληνικής τραγωδίας η Cheryl αναζητεί την κάθαρση και την εξιλέωση για το παρελθόν της. Πενθεί για ό,τι έχασε και ταυτόχρονα κραυγάζει να ζήσει και να δώσει διαφορετικό νόημα στη ζωή της. Πολλοί θα ταυτιστούν μαζί της.

Η ιστορία που διηγείται η ταινία συγκινεί και προκαλεί έντονα συναισθήματα στους θεατές. O Jean-Marc Vallée μέσω συνεχών flash back στη ζωή της ηρωίδας του μας αποκαλύπτει κλιμακωτά τι την απασχολεί και από τι παλεύει να ξεφύγει. Η εξαιρετική ερμηνεία της Witherspoon (μακράν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της) προσθέτει στην ταινία. Το ίδιο και τα μοναδικής ομορφιάς τοπία που η ηρωίδα συναντά στη μοναχική της πεζοπορία διασχίζοντας τις ΗΠΑ!
 

Συνολικά η ταινία δίνει σημαντικά μαθήματα ζωής: αφενός μας καλει να τολμάμε να υπερβαίνουμε τα προβλήματά μας, τις αγκυλώσεις μας, τις συνήθειες που μας καταστρέφουν, τα πρόσωπα που μας είναι τοξικά. Αφετέρου μας διδάσκει να είμαστε αισιόδοξοι, να αγαπάμε τη ζωή και τον εαυτό μας, να επιμένουμε, να είμαστε ανθεκτικοί και να κοιτάμε πάντα μπροστά. Μια ιδιαίτερα συγκινητική ταινία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: