Δεκεμβρίου 28, 2011

Επτά μέρες με τη Μέριλυν (2011) (7 1/2 στα 10)

Υπόθεση
Το Καλοκαίρι του 1956, ο Colin Clark, γόνος αριστοκρατικής αγγλικής οικογένειας, βρίσκει δουλειά ως βοηθός σκηνοθέτη στα γυρίσματα της νέας ταινίας της Marilyn Monroe με συμπρωταγωνιστή και σκηνοθέτη το Laurence Olivier. Εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται την αμερικανίδα σταρ η οποία, όμως, έχει μόλις παντρευτεί το θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller.

Αξιολόγηση
Βασισμένη σε δύο αυτοβιογραφικά βιβλία του σκηνοθέτη Colin Clark η ταινία του Simon Curtis διηγείται αφενός την ανάλαφρη ερωτική ιστορία μεταξύ του συγγραφέα και της Marilyn Monroe, αφετέρου μας εισάγει στα παρασκήνια των γυρισμάτων μιας ταινίας, αποκαλύπτοντάς μας έτσι αθέατες πλευρές δύο μυθικών σταρ, του Olivier και της Monroe και κάνοντάς μας κοινωνούς των ανασφαλειών και των αγωνιών τους. Αν και η ταινία είναι κάπως κουραστική στο πρώτο μέρος της, το ενδιαφέρον κορυφώνεται στο δεύτερο μέρος όταν ξεδιπλώνεται το ειδύλλιο Monroe-Clark.

Αναφορικά με τη Michelle Williams, ομολογώ ότι παρότι αρχικά με είχε ξενίσει η επιλογή της ηθοποιού για το ρόλο της Marilyn Monroe, εντούτοις στην ταινία η ερμηνεία της με κέρδισε! Εκτός από πανέμορφη, η ταλαντούχα ηθοποιός μαγνητίζει τα βλέμματα, όπως ήξερε να κάνει κι η Marilyn, αντιγράφει άψογα την εκφορά λόγου της αμερικανίδας σταρ, δίνει μια εσωτερικότητα και "ψυχή" στο ρόλο, αναδεικνύει το σκοτεινό πρόσωπο της Marilyn, και είναι φυσικά αρκούντως χαριτωμένη (αν και όχι εκρηκτικά σέξι όπως η Monroe)!

Γενικότερα το casting της ταινίας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο: βρήκα άριστη την επιλογή του Kenneth Branagh για το ρόλο του Laurence Olivier, ο Eddie Redmayne είναι άξιος συμπρωταγωνιστής της Williams, ενώ ξεχωρίζουν σε δεύτερους ρόλους (φυσικά) η Judi Dench, αλλά και η νεαρή Emma Watson.


Διασκεδαστικό, ανάλαφρο, χαριτωμένο, δίνει ένα ενδιαφέρον πορτρέτο μιας μυθικής σταρ (αν και δε συγκαταλέγομαι στους θαυμαστές της), το My week with Marilyn είναι περισσότερο από όλα μια ταινία για την ακτινοβολία των χαρισματικών ανθρώπων και δη καλλιτεχνών και την ακατανίκητη έλξη που ασκούν (με το ταλέντο, τα νιάτα και την ομορφιά τους) στους γύρω τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: