Δεκεμβρίου 04, 2008

Το σημάδι ενός αγγέλου (2008) (6 1/2 στα 10)

Υπόθεση
Η Έλσα βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της και ενώ η ψυχική της υγεία φαίνεται να κρέμεται σε μια κλωστή κινδυνεύει να χάσει και την επιμέλεια του γιου της. Όταν μια μέρα πάει να τον παραλάβει από ένα παιδικό πάρτυ το βλέμμα της μαγνητίζει ένα εφτάχρονο κορίτσι, το οποίο αποφασίζει να παρακολουθήσει και να μάθει περισσότερα για τη ζωή του.

Αξιολόγηση
Ατμοσφαιρική ταινία που αρχίζει σα θρίλερ και βαθμιαία θυσιάζει το σασπένς και την αγωνία που δημιουργεί στους θεατές στο βωμό της δραματικότητας, το Empreinte de l'ange είναι μια αρκετά καλοφτιαγμένη ταινία που η ανάπτυξή της όμως στηρίζεται σε πήλινα πόδια! Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένα στοιχείο στην ταινία (το οποίο φυσικά δε διανοούμαι να συζητήσω εδώ) που κάνει την ιστορία που διηγείται να φαίνεται υπερβολικά "τραβηγμένη από τα μαλλιά".

Ο Safy Nebbou, σκηνοθέτης της ταινίας, αποκαλύπτει διαδοχικά τα στοιχεία-κλειδιά της πλοκής τραβώντας αργά και σχεδόν βασανιστικά το πέπλο μυστηρίου που σκεπάζει την ιστορία και στο τέλος του δρόμου χρησιμοποιεί δύο εξαιρετικές ηθοποιούς για να δώσει τη σύγκρουση μεταξύ τους με όσο το δυνατόν εντονότερο για τους θεατές τρόπο! Η Catherine Frot και η Sandrine Bonnaire είναι πραγματικά συγκλονιστικές και μοιάζουν με λέαινες που χρησιμοποιούν νύχια και δόντια για να προστατέψουν τα μικρά τους. Η σύγκρουση μεταξύ δύο μητρικών ενστίκτων και οι παράπλευρες απώλειες αυτής της σύγκρουσης είναι στο επίκεντρο και είναι αυτή η σύγκρουση και ο εξαιρετικός κινηματογραφικός τρόπος που αυτή αποδίδεται που στο τέλος αφήνει θετικές εντυπώσεις η ταινία παρά τις επιμέρους σεναριακές αστοχίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: