Ιανουαρίου 16, 2008

Υ.Γ. Σε αγαπώ (2007) (7 στα 10)



Υπόθεση
Λίγο πριν τα 30 της η Holly δεν καταφέρνει να μείνει σταθερή σε κάποια δουλειά, γκρινιάζει διαρκώς, της φταίει το μικρό διαμέρισμά της, δε νιώθει έτοιμη να κάνει παιδί αλλά τουλάχιστον έχει στη ζωή της τον εδώ και 10 χρόνια σύντροφό της, Ιρλανδό, οδηγό λιμουζινών, που τυχαίνει να είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της! Και τότε εκείνος πεθαίνει και όλα ανατρέπονται στη ζωή της.

Αξιολόγηση
Το P.S. I love you, είναι μια ταινία για τη ζωή που αλλάζει βίαια, όπως ο αποχωρισμός δυο ερωτευμένων λόγω θανάτου του ενός. Είναι μια ταινία που συνειδητά επιλέγει να ξορκίζει το δύσκολό θέμα της απώλειας αναδεικνύοντας την αστεία πλευρά της ζωής … εκεί ακριβώς που δεν περιμένεις να γελάσεις, γελάς! Είναι γλυκιά και τρυφερή, ακριβώς σαν τις αναμνήσεις των ερωτευμένων, σαν το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο φιλί, κάποιες αστείες στιγμές όταν κάναμε έρωτα, ένα απροσδόκητο δώρο που σε έκανε να σταθείς σα χαζός να το κοιτάζεις, μια αγκαλιά με κάποιον δικό σου, αγκαλιά συμφιλίωσης με τα συναισθήματά σου!

Από τη μια ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο σε πάρτι ερωτικής χημείας με μια καταπληκτική Hilary Swank κολλημένη στη μνήμη του πεθαμένου Ιρλανδού, ρομαντικοτρυφερούλη (o ματσό-Λεωνίδας στους 300, Gerard Butler, εδώ γλύκανε) συζύγου της, που ξεστομίζει διαρκώς έξυπνες ατάκες και στέλνει γράμματα από τον τάφο, ενώ από την άλλη μια συγκινητική ιστορία που ξεδιπλώνεται όμορφα με καλογραμμένους διαλόγους είναι ο διττός λόγος που βάζω υψηλό βαθμό σε μια κλασσική χολιγουντιανή κομεντί αλά you ’ve got mail!



Η Hilary Swank σε ρόλο χήρας στο κρεβάτι!


P.S. Εντάξει, είναι λίγο μεγάλη σε διάρκεια η ταινία, έχει λίγο διεκπεραιωτική σκηνοθεσία και ψιλοαδιάφορη μουσική, αλλά προσωπικά δε συνηθίζω να παραπονιέμαι όταν με λιγώνει το μέλι! Σε σημεία ήθελα να τα μπήξω, σε άλλα ξεκαρδίστηκα, στο τέλος έφυγα με ένα χαμόγελο από την αίθουσα! Η ταινία είχε πετύχει το σκοπό της!

1 σχόλιο:

musicbug είπε...

E oxi kai mono 7/10 otan exeis ektheiasei diafores alles mal...:-)
Ena 8-8,5 xalara! Eixe fovero senario, atakes, ermineies, skinothesia, petyxe kai me to parapanw to skopo tis, piga me endoiasmous kai vgika xaroumenos pou tin eida!