Οκτωβρίου 19, 2007

Ένας Θάνατος σε μια Κηδεία (2007) (7 στα 10)

Σπρώξε κι αργήσαμε στην κηδεία!

Εισαγωγή
Όταν άκουσα ότι η ταινία είναι βρετανική και φέρει αυτόν τον τίτλο, στο νου μου ήρθε η επίσης βρετανική κλασσική κωμωδία των μέσων της δεκαετίας του 90 Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία. Παρόλο που δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη, το Θάνατος σε μια Κηδεία είναι μια πολύ καλή κωμωδία, που προορίζεται να αρέσει σε όλη την οικογένεια. Αν και - εκτός απροόπτου - δε θα έχει καμμία συγκλονιστική αποδοχή στις ελληνικές αίθουσες, θα σκίσει όμως όταν κυκλοφορήσει σε DVD!

Υπόθεση
Ποιος είπε ότι στις κηδείες κλαίμε και χτυπιόμαστε; Αυτά στο χωριό σας! Μάζεψε καμμιά εικοσαριά βρετανούς που έχουν καιρό να τα πούνε και υπάρχει λόγος που συνήθως απόφευγε ο ένας τον άλλο και δώστους αφορμές (ναρκωτικά, σεξ, αντιζηλίες κλπ) να αρχίσουν να ξεκατινιάζονται, και έχεις το τέλειο μείγμα για ένα ξεκαρδιστικό ... κατευόδιο!

Αξιολόγηση
Το Death at a Funeral είναι μια κωμωδία καταστάσεων με πολύ καλή ανάπτυξη χαρακτήρων (ειδικά σε κωμωδία αυτό δε το συναντάς συχνά), πολυπρόσωπη, χωρίς ένα-δύο πρωταγωνιστές να βγάζουν το γέλιο, αλλά τουλάχιστον δέκα! Καθαρόαιμο βρετανικό χιούμορ με ισχυρές δόσεις μακαβριότητας και αντικομφορμισμού, έξυπνες σεναριακές ανατροπές και πολύ καλές ερμηνείες, είναι μερικά από τα προσόντα της. Διόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι o Frank Oz, ο σκηνοθέτης της, είναι ένας εκ των βασικών δημιουργών των Muppet Shows! Παρόλο όμως, που η διαχείριση του χάους, που δημιουργείται όταν ξετυλίγεται ο μίτος της ιστορίας σε κωμικό επίπεδο είναι άριστη, εντούτοις λείπει εκείνο το συστατικό, που αποθεώνει το όλο αποτέλεσμα!


Και τι δεν κάνει ο Alan Tudyk στην ταινία για να βγάλει γέλιο!
Σα ξανθός αδερφός του Mr. Bean ένα πράγμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: